Visitor

Krijg meer bezoekers naar je webshop

Je hebt je webshop waar al je producten op staan en wat nu? Hier leggen we uit hoe je meer klanten naar je webshop kan brengen.

1. Weet wie je klanten zijn

Denk na over de volgende vragen. Wie is je doelgroep? Hoe oud zijn ze? Waar komen ze vandaan? De antwoorden op die vragen kan je ook vinden door gebruik te maken van Google Analytics. Google Analytics is een gratis tool van Google om statistieken van een website te verzamelen en gedetailleerd weer te geven. Pas je webshop dan ook aan aan deze data.

2. Bovenaan staan in Google

Je moet er voor zorgen dat je bovenaan komt te staan in Google. Zo trek je nieuwe mensen naar je webshop. Dit doe je door gebruik te maken van SEO (Search Engine Optimization).
Met SEO pas je je website aan zodat je hoger komt te staan in de Google zoekresultaten.
Maak ook gebruik van Google Mijn Bedrijf. Zo word je lokaal beter gevonden.

3. Sociale media

Sociale media is niet meer weg te denken uit ons hoofd. Het is ook het ideale kanaal om mensen te bereiken die je producten kunnen kopen. Het is een zeer goede manier om in contact te komen met je doelgroep.

Je kan gebruik maken van Facebook, Instagram, Twitter en Pintrest om reclame te maken voor je producten.

4. Adverteren

Door te adverteren op sociale media kan je heel gericht een doelgroep aanspreken. Bijvoorbeeld: mensen die ge├»nteresseerd zijn in dameskleding gaan dan ook effectief advertenties te zien krijgen van jouw webshop met dameskleding op. Dit maakt deze methode van adverteren heel effici├źnt.

5. Nieuwsbrief

Een nieuwsbrief kan veel mensen naar je website brengen. Mensen melden hun bewust aan bij je nieuwsbrief en ze ontvangen hem ook rechtstreeks in hun postvak. Dit is een van de meest effectieve reclame die je kunt hebben. De nieuwsbrief moet wel overtuigend opgesteld zijn en hij moet een doel hebben.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *